از قهرمانی کشور تا قهرمانی جهان
سعید خاکسار برای دومین بار از سوی همکارانش به عنوان عضو شورای مشورتی غرب انتخاب شد. این شورا مسئولیت هماهنگی بین همکاران منطقه غرب از خیابان کارگر تا انتهای زرند که عمدتا در رسته ماشین آلات راهسازی و سنگین هستند را به عهده دارد. اما از آنجائیکه سعید خاکسار ورزشکار، آنهم مدالآور است بیشتر صحبتهایمان با او در خصوص ورزش است.
جناب خاکسار از چه زمانی وارد این صنف شدید و چطور؟
در سال ۱۳۶۲ در حالیکه هفده سالم بود به فروشگاه راه یدک آمدم. این فروشگاه پدر و شرکای آنها بود و لوازم کاترپیلار میفروختند. هشت سال بعد خودم به اتفاق چند نفر از دوستانم فروشگاه تهران کوماتسو را تاسیس کرده و به رسته لوازم موتوری کوماتسو آمدم. چون به نظرم گردش کار در این رسته خیلی بیشتر بود. هفده سال بعد فروشگاه خودم را با عنوان فروشگاه راهسازان افتتاح کردم. الان شش سال است که فعالیت کسبی را متمرکز در این محل کردهام. البته از سال ۷۵ واردات لوازم کوماتسو را شروع کردهام.
ورزش را از چه زمانی شروع کردید؟
سال ۱۳۵۴ رفتم باشگاه ایزد مهرآباد در رشته تکواندو ثبتنام کردم. یازده سال بعد به اردو تیم ملی بزرگسالان دعوت شدم. در سبک مبارزه(کی یوروگی) کار میکردم و شش سال در اردوی تیم ملی بودم. سال ۱۳۶۶ به مسابقات جهانی کره جنوبی اعزام شدم. پس از دو مسابقه به ورزشکار کشور میزبان با ناداوری باختم.
از افتخارات و مدال هایتان بگوئید.
در همه ردههای نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان مدال آوردهام. مهمترین آنها قهرمانی کشور در سال ۶۳، ۳ بار قهرمانی مسابقات نیروهای مسلح در سالهای ۶۵ تا ۶۷، ۲ بار قهرمانی کشوری با تیم ارتش، قهرمانی کشور در سال ۹۰ و نهایتا قهرمانی جهان در مسابقات کره جنوبی در سال ۱۳۹۳ بود.
پس طی بیست سال از قهرمانی کشور به قهرمانی جهان رسیدید؟ موتور محرکه شما در این سالها چه بود؟
ورزش خودش محرک و جلو برنده است. من سالها، به دلیل مشکلاتی که در فدراسیون و نحوه مدیریت آن وجود داشت در باشگاهها و خانه تمرین میکردم. چون ورزش انسان را میسازد. توصیه من به همکاران عزیزم این است که در امر ورزش کوتاهی نکنند. کار روزانه ما پشت میز و با کامپیوتر است در نتیجه کم تحرکی میآورد بنابراین تمام کار سوخت و ساز را باید دستگاه گوارش، کبد و کلیه انجام دهد. در حالیکه ورزش میتواند موجب ورزیدگی عضلات و دفع سموم شده و سوخت و ساز بدن را تنظیم کند. ورزش روحیه و جسم انسان را شاداب و قوی میکند.
از فدراسیون و مشکلات آن گفتید و لزوم توجه به ورزش، پیشنهاد شما چیست؟
یک ورزشکار باید احساس عدالت و حمایت بکند تا بتواند در سطح قهرمانی خوش بدرخشد. چون ورزش قهرمانی یعنی جنگیدن روی مرز، یک قهرمان در میدانی با چند صدم ثانیه عقب میافتد، یک وزنهبردار گاهی یک کیلوگرم کم میآورد. در سایر ورزشها هم همینطور است. اینکه میبینید برای رفتن یک ورزشکار روی سکو چندین نفر با حمایت یک کشور تلاش میکنند علتش در نزدیک بودن فاصلههاست. حالا شما تصور کنید یک ورزشکار که باید خودش را از لحاظ جسمی، خوراک، استراحت، روحی و روانی در بهترین وضع قرار دهد دچار انواع مشکلات باشد. از مسائل پیش پاافتاده مثل تامین لباس تا موضوعات مهمتر مانند رعایت عدالت در انتخاب فرد مناسب برای اعزام به مسابقات توسط فدراسیون و تخصیص امکانات و مربی برای تمرینات. شاید یکی از دلایلی که ما بعضا در مسابقات مهم حتی در سطح جهانی یک ورزشکار بزرگ را میبینیم که ناباورانه از رقابتها حذف میشود، ریشه در همین مسائل داشته باشد.
اما پیشنهاد من در خصوص امر ورزش که خوشبختانه با توجه به تعداد قابل توجه ورزشکاران رشتههای مختلف در صنف ظرفیت بسیار مناسبی وجود دارد میتوانیم کار را از تشکیل چندین تیم ورزشی در رشتههای مختلف شروع کنیم. در صنف بزرگ لوازم یدکی مربی، سرپرست تیم، بازیکن و علاقمند در همه رشتهها وجود دارد. بنابراین تشکیل تیمهای ورزشی برای اعضاء و فرزندان ایشان در ردههای سنی مختلف امری سهلالوصول است. در پی آن نیز میتوانیم آکادمی در رشتههای مختلف ورزشی، باشگاه و حتی ورزشگاه اختصاصی داشته باشیم. یقینا استقبال و همکاری اعضاء و مدیریت اتحادیه میتواند فراهم کننده زمینههای لازم باشد.
شما به عنوان مشوق دیگران در امر ورزش به مربیگری هم میپردازید؟
مرحوم پدرم عبدالرضا خاکسار که از پیشکسوتان صنف بود، ورزش را از ارکان اصلی زندگی میدانست و همیشه ما را در این امر تشویق و حمایت میکرد. من نیز به تشویق اطرافیان به دنبال ورزش رفتم. فرزندان و همسرم با تشویق من در همین رشته تکواندو وارد شدند و الان فرزندانم دارای دان ۳ و ۴ هستند و همسرم مربی تکواندو است. همچنین برادرانم رسول و ایرج خاکسار در تکواندو جایگاه ویژهای دارند و هم اکنون مدیر و سرپرست تیم افتخار آفرین تکواندو راهیان هستند. بنده و همکاران در باشگاه سوختهسرایی جنت آباد، باشگاه پیامبر(ص) و آکادمی تکواندوی گوهردشت کرج جمعا ۲۴۰ شاگرد داریم. از همه اعضای صنف و فرزندان ایشان که علاقهمند به ورزش هستند هم برای ورود دعوت و حمایت میکنیم.
برای شما عضو گرانقدر صنف و عضو شورای غرب آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون داریم. در پایان اگر مطلبی دارید بفرمائید.
بازهم توصیه میکنم به ورزش و تحرک جسمی، از پیادهروی و نرمش گرفته تا تمرینات منظم ورزشی که نیاز واقعی است، اهمیت بیشتری دهید. در اینجا جادارد که از آقای فریدون برقی ملی پوش فوتبال کشورمان که مدتها تمرینات بدنسازی و آمادگی بنده را به عهده داشتند سپاسگذاری کنم و از مدیران باشگاه راهسازان آقایان عباس پایدار و محمود خزایی که با تلاش فراوان طی ۲۲ سال برای حدود ۳۰۰ نفر از اعضای صنف فرصت ورزش فراهم کردند و از هیئت مدیره اتحادیه که از بدو ورودم به استقبال و برگزاری مراسم از بنده تجلیل کردند کمال تشکر را دارم و همچنین از ماهنامه یدک رسانه با مدیریت آقای حسن بشارت نیا که واقعا نمیدانم چگونه از زحمات بی شائبه ایشان تشکر کنم. امیدوارم همیشه سلامت و سربلند باشید.
همزمان با سالروز عید سعید غدیر هیئت تکواندوی استان تهران مراسم تجلیل از پیشکسوتان، خادمان و زحمتکشان تکواندوی استان تهران را برگزار کرد.
این مراسم باحضور جمعی از مسئولان ادارهکل ورزشوجوانان استان تهران برگزار شد. در این مراسم سعید خاکسار، مدال آور مسابقات تکواندوی پیشکسوتان کره جنوبی و همینطور برخی از فعالان ورزشی از سوی هیئت مدیره اتحادیه صنف لوازم یدکی اتومبیل مورد تقدیر قرار گرفتند.