شما خواسته اید …
از زمانی که هیئت مدیره جدید اتحادیه قبول مسئولیت کرده است تا امروز ۸/۱۰/۱۳۹۳ شش جلسه با اعضای شورای پاساژها برگزار شده است. این یعنی ما به پیمانی که برای پیشبرد خواستههای شما داشتهایم در حد توان عمل کردهایم. اما قطعاَ و یقیناَ تا رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی داریم. علی اکبر بخشی رئیس اتحادیه با بیان اینکه صنف بزرگ لوازم یدکی اتومبیل و ماشین آلات تهران امکان توسعه با استفاده از ظرفیتهای درونی خود را دارد به برخی مواردی که برای اولین بار در اتحادیههای سراسر کشور صورت گرفته است اشاره کرد.
تعاونی اعتبار دو گام تا بانک صنف لوازم یدکی
ما اولین اتحادیه کشور هستیم که توانستهایم از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجوز تأسیس تعاونی اعتبار بگیریم در صورتی که عملکرد مناسبی داشته باشیم میتوانیم به موسسه مالی اعتباری و پس از آن بانک شویم.
نقدینگی اعضای اتحادیه و صنف در سراسر کشور در بانکهای مختلف میچرخد و آنها از منافع آن بهرهمند میشوند اما به خودمان به اندازه کافی خدمت ارائه نمیدهند در حالیکه همین الان در تعاونی اعتبار صنف اعضاء پس از عضویت میتوانند وامهای متعدد بگیرند. البته هنوز بنیه کافی نداریم اما میتوانیم از ظرفیتهای درونی صنف استفاده کنیم و گردش مالی بیشتر و مفیدتری را داشته باشیم. در درجه اول نیازهای ضروری و رفع گرفتاریها مد نظر است اما در همین جا نباید متوقف شویم واقعا میتوانیم جریان مالی صنف را در سیستم تحت کنترل خودمان قرار دهیم و با کاهش هزینههای شبکه توزیع فرصتهای جدیدی برای صنف و جامعه بوجود بیاوریم. این کاری است که قدم اول آن را ما برداشتهایم زمینه را آماده کردهایم حالا انتظار داریم اعضا بیایند و کار را خودشان دنبال کنند ایدههای جدید بدهند خوشبختانه در صنف ما افراد تحصیل کرده و جوان بسیاری هستند که میتوانند از این فرصتها استفاده کنند.
بیمه تکمیلی فراگیر
سالهاست اتحادیه خدمات بیمه تکمیلی به اعضا ارائه میکند اما این خدمت در دو سال اخیر با ایجاد دفتر بیمه تکمیلی در اتحادیه و دفتر غرب جدیتر شده است اما همچنان با ایدهآلِ ما فاصله دارد. اگر تعداد متقاضیان بیمه تکمیلی صنف به ۱۵۰۰۰ نفر برسد مطابق قانون سقف تامین هزینهها برداشته میشود و این برای همه مفید است. اگر همه اعضا خودشان و کارمندانشان و خانوادههای ایشان را بیمه تکمیلی کنند اولا مبلغ پرداختی سهم بیمه به شدت کاهش مییابد و ثانیاً میتوانیم پوششهای بیشتر و سقف بالاتری از تامین هزینه را انجام دهیم. انتظار ما این است شما اعضای شورای پاساژها در این خصوص اطلاع رسانی کنید و فرهنگ سازی نمایید. مسئله بیمه کاری عملی و برای حمایت از جمع است. ممکن است من توانایی مالی داشته باشم اما با حضورم به کسانی که نیازمندتر هستند کمک کردهام البته خدای ناکرده اگر برای من هم مشکلی پیش آید خیلی بیشتر از آنچه پرداختهام تسهیلات میگیرم. بهر صورت همبستگی صنف در چنین مواضعی میتواند موثر باشد. واقعا اگر مسیرمان را به درستی طی کنیم صنف میتواند یک شرکت بیمه با خدمات متنوع داشته باشد.
هدیه ناقابل
یکی از نقاط قوت صنف ما تعداد اعضا هستند. در حال حاضر ۷۵۰۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب معتبر عضو صنف هستند که برخی از آنها یک تا چند شریک نیز دارند و اغلب کسانیکه در بازار هستند یک تا چند کارمند هم دارند. این حجم نفراتی در عین حال محدودیتهایی هم ایجاد کرده از جمله اینکه در شهر تهران یک سالن با ظرفیت ده هزار نفری که هم امکان برگزاری همایش و جلسه داشته باشد و هم امکان پذیرایی شایسته نداریم. لذا هیچ وقت نمیتوانیم با همه اعضاء در یک جلسه باشیم. مثلا به مناسبت آغاز سال نو و ایام نوروز که عید باستانی مردم ایران است یکدیگر را ببینیم و دیدار جمعی داشته باشیم. لذا بر آن شدیم تا به این مناسبت هدیهای هرچند ناقابل تقدیم همکاران عزیز کنیم. طرح تولید سررسید صنف که از سال گذشته آغاز شده است در دستور کارمان قرار گرفت که به تیراژ ۱۲۰۰۰ نسخه تولید شد و همه هزینه آن از طریق آگهیهای تبلیغاتی همکاران تامین گردید. امسال نیز با تیراژ ۱۵ هزار نسخه انجام خواهد شد و امیدواریم با کمک شما عزیزان در سالهای آینده علاوه بر سررسید، دفتر تلفن، تقویم رومیزی، دیواری و جیبی هم تولید کنیم که در اختیار خانوادههای اعضا نیز قرار گیرد.
جشن نیکوکاری دوم رمضان گلریزان فقط برای صنف
به جرات میتوان گفت صنف فروشندگان لوازم یدکی اتومبیل و ماشین آلات تهران در امر کمک به محرومین و مستمندان، همکاری در امور عام المنفعه و خدمت رسانی به جامعه از صنوف پیشتاز است. از زمان پیروزی انقلاب گرفته تا دوران دفاع مقدس، زلزلههای منجیل و بم و ساخت ۵۰ دستگاه خانه و مدرسه، بیمارستان، درمانگاه، سرپرستی ایتام و کارت هدیه رمضان این صنف ارائه خدمت کرده است. وجود گروه امداد صنف، موسسه خیریه مدینه الزهراء سلام اله علیها و صندوق قرض الحسنه قائم (عج) گواهی بر این مدعا است. البته یادمان نرود بسیاری از همکاران شخصا و جدای از این تشکیلات به امور خیریه به صورت مستمر میپردازند. اما برنامه جشن نیکوکاری دوم رمضان هر سال فقط برای کمک به اعضای صنف یا کارگران صنف که به دلایل مختلف دچار مشکلاتی شدهاند و نیازمند کمکهای مقطعی یا دائمی هستند اختصاص دارد. خوشبختانه در اولین نوبت این جشن استقبال خوبی صورت گرفت و کمکهای ارزشمندی جمع آوری شد که امیدواریم با ادامه این کمکها در سالهای آینده بتوانیم صدقه جاریهای فقط برای کمک درون صنفی فراهم کنیم.
علی اکبر بخشی رئیس اتحادیه در ادامه در خصوص انتخابات دومین دوره دفتر غرب و توسعه مکانی آن، برنامههای ورزشی و مسابقات فوتسال جام شهدای صنف و تشکیل کمیسیون شوراها و شورای کوچه ناظم الاطباء شمالی و اقدامات اتحادیه در خصوص مالیات سالهای ۹۰ و ۹۱ توضیح داد. وی همچنین به برنامههای آینده صنف اشاره کرد و گفت:
واحد گردشگری نیازی چند سویه
یکی از فرصتهایی که میتواند به همگرایی اعضاء و ارتقاء فرهنگ صنف و تجارب اعضا کمک کند نمایشگاهها و همایشهای مربوط به لوازم یدکی، خودرو و صنعت است که همه ساله در سراسر کشور و خارج از ایران برگزار میشود و اعضا باید با صرف هزینه و وقت صرفا به تنهایی از آنها بازدید کنند اما اگر بتوانیم واحد گردشگری صنف را فعال کنیم این موضوع فرصتی خواهد شد تا هم در هزینهها و وقت صرفه جویی شود و هم اعضا بتوانند با آگاهی و دست آوردهای بیشتری از این نمایشگاهها بهرهمند شوند.
مشاوره درمانی
با توجه به حضور پنج نفر پزشک که دارای پروانه کسب از این صنف هستند و اعلام آمادگی ایشان برای ارائه خدمات مشاورهای درمانی در صدد هستیم فضایی در اتحادیه بوجود آوریم که اعضاء بتوانند با مراجعه به اتحادیه از مشاوره همکارانشان استفاده کنند.
ساختمانی در شأن اعضای اتحادیه
با توجه به درایت و زحماتی که هیئت مدیرههای قبلی اتحادیه کشیدهاند در نزدیکی محل فعلی اتحادیه زمین بزرگی داریم که میتوانیم با تجمیع این زمین با ساختمان فعلی اتحادیه، ساختمانی با امکانات مورد نیاز اعضاء فراهم کنیم که در شأن ایشان باشد. ما به سایت اداری متمرکز، سالن همایش، کارگاههای آموزشی، واحدهای مستقل نشریه، دبیرخانه نمایشگاه، بیمه تکمیلی، تعاونی اعتبار، واحد گردشگری، واحد مشاوره و کمیسیونهای اتحادیه نیاز داریم که امیدواریم با همکاری اعضای هیئت مدیره بتوانیم هرچه سریعتر این تغییر و تحول را بوجود آوریم.
در ادامه این جلسه ناصر سبزیان به عنوان نماینده کمیسیون شوراها گزارشی از عملکرد کمیسیون ارائه کرد. وی اعلام داشت تا کنون انتخابات شورای ۶ پاساژ زیر نظر این شورا انجام شده است و کمیسیون شوراها با حمایت اعضای هیئت مدیره اتحادیه به دنبال رفع مشکلات و معضلات پاساژهاست. سبزیان اهم مشکلات را شامل پرداخت شارژ، سد معبر، امکانات رفاهی، نظم دهی و زیباسازی دانست و گفت موضوع همکاری با شورای پاساژها ریشه فرهنگی دارد و اگر افراد به حقوق خود و دیگران توجه کنند نیازی به اعمال قانون و قوه قهریه نیست. سپس برخی از همکاران نظرات خود را ابراز کردند.
سیادتی: یکی از مشکلات پاساژها وجود معتادان و کارتن خوابها است که شبها و ایام تعطیل پشت پاساژ جمع میشوند و مزاحمت ایجاد کرده و خطر آفرین هستند.
بهروزنیا: اداره آب و فاضلاب اخیراً درخواست مبالغ سنگینی از پاساژها و کسبه کرده است که در صورت نپرداختن نیز شبانه آب را قطع میکنند.
علیزاده: اتحادیه و خصوصا رئیس اتحادیه برای مشکل مالیاتی پاساژها اقدامات مفیدی انجام دادند. از ایشان میخواهیم با توجه به کاهش بودجه عمرانی کشور که باعث توقف پروژههای راهسازی، معدنی و صنعتی میشود با مسئولین مکاتبه کنند و حداقل در امر مالیات از فشار مضاعف جلوگیری شود.
میرسلطانی: موضوع تقلب و فروش لوازم یدکی طرح مشکل چندین ساله صنف است. اتحادیه باید یک روش مقابله با این موضوع را طراحی و اجرا کند.
میرزایی: آسان شدن صدور جواز موجب بی اعتباری جواز است و بصورت معضلی در صنوف درآمده است. قبلا اگر کسی میخواست جواز کسب بگیرد باید پنج نفر صلاحیت او را تایید میکردند اما الان هرکسی میتواند بدون هر گونه سابقه و تجربهای بیاید و جواز بگیرد. این قانون ورود افراد ناسالم را ممکن کرده است.
رضایی: کمیسیون شوراها میتواند جزوهای تهیه و تدوین کند و نحوه اداره پاساژها و مسئولیتهای اعضای شورای پاساژ و قوانین مربوطه را در اختیار ایشان قرار دهد. همچنین میتواند با برگزاری جلسات مجازی از طریق شبکههای اجتماعی تلفن همراه و اینترنت ارتباط اعضاء را سهلتر کند.
شریفی: سوال من این است که کمیسیون شوراها قرار است بر چه چیزی نظارت کند؟ خیلی اوقات میبینیم شوراها عملا نمیتوانند کاری انجام دهند.
کاووسی: الان آب پاساژ ما به علت نپرداختن مبلغی که شرکت آب و فاضلاب درخواست کرده است قطع شده است. کمیسیون شوراها اگر به جمع بندی رسیده است که باید وجوه را پرداخت کنیم اعلام کند.
تبریزی: پیشنهاد میکنیم اتحادیه به مغازههایی که پول شارژ نمیدهند یا سدمعبر میکنند به تقاضای شورا پاساژ اخطار دهد و اگر توجه نکردند جواز ایشان را ابطال کنند.
یادآور میشود مطالب مطرح شده توسط همکاران از سوی علی اکبر بخشی رئیس اتحادیه، سیدمهدی کاظمی نایب رئیس اول و غلامحسین حمزه خزانهدار اتحادیه پاسخ داده شد و قرار شد در مواردی که موانع قانونی وجود ندارد اتحادیه همکاری و اقدام کند.
سید احمد حسینی: مشاور حقوقی اتحادیه
موضوع سرقفلی و قوانین مربوط به آن بسیار اهمیت دارد. چراکه از نظر قانون گذار مالکیت بر سرقفلی یک مغازه به هیچ وجه به مالکیت به ملک تسرّی پیدا نمیکند و مالک سرقفلی فقط امتیاز کسب دارد و مستاجر شناخته میشود لذا نمیتواند بدون رضایت مالک مغازه را معامله کرده یا تغییراتی که در قرارداد اجاره ذکر نشده است بوجود آورد. بسیاری از پروندههایی که مراجعه میکنند و متاسفانه منافع افراد هم از دست رفته است بخاطر نداشتن قانون است.