یکی از دلایل کاهش صادرات ، انتظار فعلی فعالان تجاری و تردید در تعیین نرخ ارز است که البته این موضوع با توجه به تلاش دولت برای یکسان سازی نرخ ارز، رو به بهبود است. نرخ دلار در بودجه حدود ۳۱۰۰ تومان پیشنهاد شده و به اعتقاد کارشناسان بازرگانی، این رقم منطقی و متعادل است. فعالان اقتصادی بسیار امیدوارند سال آینده ارز تک نرخی باشد و به این سیاست دولت، چراغ سبز نشان داده اند، زیرا نتیجه ی مذاکرات در سال آینده به طور کامل به ثمر می نشیند و اوضاع تجاری و صنعتی کشور بهبود می یابد.
-رئیس سازمان توسعه ی تجارت، آقای ولی الله افخمی راد، معتقد است باید به ارز حاصل از صادرات مثل یک کالا نگاه شود و قیمت گذاری در نظام بازار بر اساس این رویکرد انجام شود.
-مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات، آقای سیدکمال سیدعلی، تاکید دارد نرخ ارز را باید بازار تعیین کند و دولت و بانک مرکزی باید تلاش کنند نرخ مبادله ای به نرخ آزاد نزدیک شود.
-رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه، آقای اسدالله عسگر اولادی، دلار ۳۱۰۰ تومانی پیش بینی شده در بودجه ی سال ۹۵ را زمانی تأثیرگذار میداند که محدودیت ها و تحریم های بین المللی برداشته شود.
-رئیس ستاد پسا تحریم اتاق بازرگانی تهران، آقای ابراهیم بهادرانی، نرخ دلار ۳۱۰۰ تومانی را برای سال آینده، معقول و نوع تخصیص ارز دولتی را مهم میداند و معتقد است این ارز باید به سرمایه گذاری ها تزریق گردد.
-رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، آقای محمد لاهوتی، نرخ دلار ۳۱۰۰ تومانی را واقعی و این نرخ را برای محاسبات هزینه های جاری کافی میداند، اما برای تک نرخی شدن ارز مناسب نمی داند.
– مشاور وزیر صنعت و معدن و تجارت، آقای محمدرضا بهرامن، پاسخگویی نرخ ارز به نیاز جامعه را اصل می گیرد و بیان می دارد که ارز دولتی باید صرف توسعه ی تولید و تولید کالاهای صادرات گرا شود.