رسانه صنف لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات

آدرس کوتاه :

http://yadakiresaneh.ir/?p=3734

سقوط واردات خودرو در نیمه نخست سال جاری

بخش مطالعات بازار خودرو امروز، در گزارشی به بررسی آمار واردات خودرو به کشور در نیمه نخست سال جاری پرداخته است که بر اساس آن، در شش‌ماهه نخست امسال درمجموع ۲۰,۴۵۹ دستگاه انواع خودرو سواری (شامل خودروهای شاسی‌بلند و کراس‌اوور) وارد کشور شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان از کاهش ۵۶درصدی در واردات خودرو سواری دارد.
بر اساس این گزارش، در شهریور ۲,۹۱۹ دستگاه خودرو سواری وارد کشور شده است که پس از فروردین‌ماه، کمترین آمار واردات به کشور در سال جاری است و نشان از ادامه روند نزولی واردات خودرو به کشور دارد.
در این مدت خودروهای شاسی‌بلند با واردات ۱۱,۳۲۵ دستگاهی، همچون همیشه بیشترین سهم را در سبد خودروهای وارداتی به کشور داشته‌اند و پس از آن، خودروهای سدان با ۵,۸۶۹ دستگاه در رتبه دوم ایستاده‌اند و خودروهای هاچ‌بک با حدود سه هزار دستگاه کمترین سهم را داشته‌اند.
برترین‌های بازار واردات در نیمه نخست سال
در نیمه نخست سال، هیوندای همان‌گونه که پیش‌ازاین قابل پیش‌بینی بود، با اختلاف زیادی بیشترین سهم را در واردات خودرو به کشور داشته به‌گونه‌ای که مجموع آمار واردات این برند بیش از مجموع واردات دو برند بعدی است و هیوندای به‌تنهایی سهمی ۴۱درصدی از واردات خودرو به کشور داشته‌اند ضمن آنکه در شهریورماه ۱,۱۹۵ دستگاه از خودروهای هیوندای وارد کشور شده است.
در میان مدل‌های هیوندای، شاسی‌بلند سانتافه با ۳,۷۶۶ دستگاه واردات در شش‌ماهه نخست سال، بیشترین سهم را در سبد محصولات این شرکت داشته است ضمن آنکه به‌تنهایی بیش از ۱۸درصد از خودروهای وارد شده به کشور را شامل می‌شود. در شهریورماه ۷۹۵ دستگاه سانتافه وارد کشور شده است که پس از خردادماه، بیشترین آمار واردات این خودرو در شش‌ماهه نخست سال را رقم زده است که نشان از مقبولیت بیش از پیش سانتافه در بازار خودرو کشور دارد و این در حالی است که بسیاری از خودروها در شهریورماه با کاهش واردات مواجه شده‌اند.
پس از سانتافه، هیوندای i20 در رتبه دوم واردات قرار دارد و ix35 درمجموع واردات شش‌ماهه نخست سال جاری در رتبه سوم است. در این میان حضور i20 در رتبه دوم قابل‌توجه است هرچند این موفقیت با واردات ۱,۲۴۹ در خردادماه رقم خورده است و از آن پس این خودرو روندی طبیعی را در واردات شاهد بوده. در این میان شکست مدل سدان سوناتا دیگر مورد قابل‌توجه در آمار واردات هیوندای است که نشان می‌دهد بازار خودرو ایران از نسل جدید این خودرو استقبال نکرده است.
درمجموع آمار واردات نیمه نخست سال، پس از هیوندای خودروهای برند کیا در رتبه دوم آمار واردات به کشور در نیمه نخست سال قرار دارند. این شرکت که در ابتدای سال رقابت سختی با تویوتا در کسب رتبه دوم داشت، تنها در ماه‌های خرداد و تیر در جایگاهی بالاتر از تویوتا ایستاده و در سایر ماه‌های نیمه نخست سال مغلوب تویوتا شده است اما درمجموع آمار شش‌ماهه با ۳,۴۲۴ دستگاه و اختلافی اندک، در جایگاهی بالاتر از این برند ژاپنی جای گرفته است. در میان محصولات کیا، مدل اسپورتیج با ۱,۶۲۰ دستگاه بیشترین سهم را داشته است و پس از آن اوپتیما و سراتو در جایگاه‌های بعدی ایستاده‌اند. در شهریورماه مجموعا ۴۱۸ دستگاه انواع خودروهای کیا وارد کشور شده است.
تویوتا در آمار واردات شش‌ماهه با ۳,۰۵۹ دستگاه در جایگاه سوم ایستاد و در شهریورماه ۵۷۶ دستگاه انواع خودروهای تویوتا وارد کشور شده است. درمجموع آمار واردات نیمه نخست سال، مدل RAV4 با آمار واردات ۱,۲۳۴ بیشترین سهم را در طیف محصولات تویوتا داشته است و پس  از این خودرو کرولا و کمری در جایگاه‌های بعدی هستند. این در حالی است که در شهریورماه، کرولا توانسته موفق‌تر از سایر محصولات این خانواده عمل کند و با واردات ۲۰۹ دستگاهی در رتبه نخست واردات در میان محصولات تویوتا بایستد.
پس از این سه برند، به ترتیب ب ام و، رنو، جیلی، سانگ یانگ، مرسدس بنز، میتسوبیشی و MG در رتبه‌های چهارم تا دهم واردات در نیمه نخست سال ایستاده‌اند.
1394081913053719211040210

آرشیو ماهنامه یدکی‌رسانه

گروه رسانه‌ای چکاد